Je bent meer brandweer dan je denkt

In België zijn er 18.000 brandweermannen en –vrouwen, waarvan 12.000 vrijwilligers. Zij helpen dag in dag uit mensen vanuit een van de 34 hulpverleningszones en vanuit de Brusselse brandweer.

Wij zijn ervan overtuigd dat ook jij brandweer kan worden als je er de nodige tijd en energie aan wilt besteden. Dit moet je al tonen bij het afleggen van de federale geschiktheidsproeven. Als je deze tot een goede einde brengt, kan je met je Federaal Geschiktheidsattest (FGA) gaan solliciteren bij de zone van je keuze.

Pas als je slaagt voor eventuele bijkomende aanwervingsproeven van de zone en ze je daar aannemen, kan je aan je brandweeropleiding beginnen. Hieronder en op de rest van deze website vind je meer info over het volledige aanwervingstraject.

Naast de volwassen brandweer bieden ook bepaalde zones via de jeugdbrandweer een jeugdwerking aan. Zo kan men op jonge leeftijd reeds kennismaken met de brandweer om vervolgens op 16 jarige leeftijd door te stromen naar brandweerkadet om vervolgens op 18 jarige leeftijd volwaardig lid te worden van de brandweer.

Via de verschillende submenu's onder het Item "Hoe lid worden van de brandweer/jeugdbrandweer ?" komt u terecht op website van Binnenlandse Zaken waar u meer info vindt over : het Federaal Geschiktheidsattest, vacatures binnen de brandweer, enz....